המלצות

מרכזי מבקרים בגבעת יואב

שמן זית ודבש, לימונים וקול שופר, אמנות וקרמיקה - גבעת יואב היא מושב חקלאי. אחד הבודדים שמרבית תושביו חיים עדיין מחקלאות. במרכזי המבקרים שהקימו החברים תוכלו למצוא מוצרים המיוצרים כאן.
 
ענף הרפת הוא אחד החשובים במושב. 
במרכז המזון הגדול והמשוכלל של המושב מביאים את הירק, החציר והתבואות ומכינים ממנו מזון לפרות. מה שפעם היה הגורן הרומנטי, הפך היום למרכז משוכלל וממוחשב שבו "בונים" לכל פרה את מנת המזון שלה לפי קריטריונים מדעיים של הרכב החלבונים, הפחמימות, הויטמינים ושאר מרכיבים.
הפרות נהנות מהמזון המשובח, מעלות גירה, ובנתיים, בתוכן רוחש בית החרושת של יצור החלב.
 
 
זהו יוחנן, חבר שלנו, יחד עם החברות שלו, ואחד הרפתנים הטובים ביותר בארץ (באמת, יש לו תעודות על כך).
 
ויש גם "רפת רובוטית" שבה המחשב חולב (כמעט) לבד את הפרות, באבני איתן
תמורת תשלום קטן תוכלו לחוות את חוויית החלב במלואה, כולל הגמעת העגלים הקטנים וטעימות ממוצרי החלב.
לא בשבת.
 
יוחנן,חבר שלנו, יחד עם החברות שלו
 
_____________________________________________________________________________________

כמה מתושבי המושב לקחו את המוצרים שהם מגדלים צעד אחד קדימה והקימו מרכזי מבקרים:
 
בית בד 
אבותיו של אליעזר טויסטר היו מ"זקני צפת", או יותר נכון מזקני עין זיתים שליד צפת, שם חיו החל משנת 1890, גידלו זיתים וייצרו מהם שמן.
אליעזר ממשיך במסורת המשפחה שלו ובמרכז המבקרים היפהפה שהקימו הוא ואשתו מרים תוכלו לטעום שמן זית משובח וגם להתרשם מסיפורה של משפחת טויסטר בעין זיתים כפי שהוא מוצג על קירות המבנה. בין החודשים נובמבר עד ינואר, כאשר בית הבד פעיל, ניתן גם לראות כיצד מייצרים את השמן.
 
בית הבד
 

משפחת ספונדר מגדלת לימונים. 
רותי ספונדר מאמינה ש: "אם החיים נותנים לך לימון – עשה מהם לימונדה". ואכן, במפעל הקטן (ובית קפה נחמד לצידו) "לימונטו", היא מייצרת לא רק לימונדה, אלא גם לימונצ'לו וקינוחים מתוקים וטעימים. בקיצור, נכנס אליה למפעל לימון שלם ויוצא ממנו חלקים חלקים. אפילו את הגרעינים היא מנצלת. (מייצרים מהם פקטין – זהו החומר הקושר את מרכיבי הריבה).
טעימות בחינם לאורחי בית הקפה.
 
 
"קול שופר" 
כבר בנעוריו שימש שמעון קינן כ"בעל תקיעה " בבית הכנסת בטבריה שבה גדל.
ממרוקו ומדרום אפריקה הוא מייבא סוגים שונים של קרנים, ובמיומנות רבה הופך אותם לשופרות בבית המלאכה שלו – קול שופר". 
בחתונות הנערכות במושב ובאירועים מיוחדים נענה שמעון בשמחה לבעלי השמחה ותוקע בשופר.
הביקור בתשלום ובתיאום מראש. 
 
שמעון קינן




דייויד אלין – דבש מפרחי הגולן. 
בגבעת יואב מגדלים הרבה בצל לזרעים. כדי שיהיו זרעים צריך שיהיו פרחים. כדי שיהיו זרעים פוריים, צריך להפרות את פרחי הבצל. מי מפרה את פרחי הבצל? נכון, הדבורים של דייויד.
והדבש? טעם מיוחד במינו שלא תמצאו בשום מקום אחר, ועם סגולות רפואיות יחידות במינן (מכירים את תרופת הסבתא נגד שיעול? לחתוך בצל דק דק, לערבב עם כף גדושה של דבש, לשתות את הנוזלים שהבצל מפריש מידי שעה)

דייויד מייצר גם פרופוליס (האנטיביוטיקה של הטבע) ומוצרי דבורים נוספים.
לקניית המוצרים: 
 
ליליאנה קריבושה (אבן עזרא) מציירת בסגנון "אבסטרקטי מסודר", ממעמקי הרגשות שלה. בסטודיו שלה ניתן לראות את הציורים וגם לעבור סדנה קצרה של שעתיים בציור.
 
בגלריה של ציפי אחישר תוכלו להינות מעבודותיהם של ציפי ובתה בת-שבע, המביעות את עצמן במכחול ובחומרים נוספים.
 
ליליאנה קריבושה (אבן עזרא)



גם אתי הקרמיקאית תשמח לראותכם. בסטודיו שלה היא עושה, לפי הזמנה, סדנאות קצרות של 3 שעות ליצירה בקרמיקה. 
 
במרכז הישוב – המשתלה של נעמי -הותיקה ביותר בגולן.
 
ובשביל הבטן:
העוגות של סלעית – הקונדיטורית שנולדה וגדלה בגבעת יואב מכינה עוגות מופלאות ועוגיות מיוחדות בטעמן. 
 
 

ציפי: 052-4204222 | ג'ימי: 052-2543323| טלפון: 04-6763406 | פקס: 04-6763405 | Email: jimyjeep@gmail.com